Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ " ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ"ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ " ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ"

 Ηλείοι από τη Αθήνα συγκεντρώθηκαν χθες (Κυριακή 10 Μαρτίου στην Πλάκα) στον πολιτιστικό χώρο « Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ» στη 2ησυνάντηση με σκοπό την συμπόρευση, για άμεση και δυναμική παρέμβαση για χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας.
Η προσέλευση ήταν μαζική, και ο παλμός της συγκέντρωσης ενωτικός, και μαχητικός.                                                                                                                 Πρόεκυψε απόλυτη συμφωνία όσον αφόρα τους στόχους που τέθηκαν και τη μεθοδολογία που θα τους προωθήσει.
Επισυνάπτεται προς δημοσίευση το κείμενο που υπογράφτηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. 


Για την Ηλεία μας!                                 Αθήνα 10 Μαρτίου 2013

Τη σημερινή  Κυριακή, 10η Μαρτίου 2013 τη θεωρούμε  σημαντική, και στο άμεσα προσεχές μέλλον  θα κριθεί αν αποβεί και καθοριστική  για την αναπτυξιακή πορεία της γενέθλιας γης. Προερχόμενοι από κάθε γωνιά  της ιδιαίτερης πατρίδας μας, αποφασίσαμε σήμερα όλοι μαζί ότι ο χρόνος της σιωπηλής ανησυχίας μας τελείωσε. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και προσωπικά οφέλη, θα δώσουμε όποια μάχη χρειασθεί για να σταματήσει επιτέλους η εγκατάλειψη της Ηλείας  και η συνεχιζόμενη απαξίωση της ζωής στον τόπο μας.
     Η παρούσα επιστολή, πρώτη μιας σειράς συστηματικών δράσεων, δεν είναι  κραυγή αγωνίας, αλλά η γνήσια έκφραση εκατοντάδων και γιατί όχι χιλιάδων απανταχού της γης Ηλείων συμπατριωτών μας με κεντρικό μήνυμα «Σας απαγορεύουμε την καταστροφή του τόπου μας». Ενός τόπου που περικλείει  την αρχαία Ήλιδα, την αρχαία Ολυμπία, τον Επικούρειο Απόλλωνα, μια  ζωογόνο καλλιεργήσιμη πεδιάδα, εκπληκτικές παραλίες και μοναδικές φυσικές ομορφιές, με σημαντική παράλληλα προσφορά στις Επιστήμες, στην Τέχνη και στα Γράμματα, και με πολίτες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχουμε κατά νου να αναφερθούμε στην απαξίωση της Αρχ. Ολυμπίας, στις αποκαταστάσεις των πυρόπληκτων που δεν έγιναν, την σιδηροδρομική γραμμή, στην Ολυμπία οδό, στο δάσος της Φολόης, στο Κουνουπέλι, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, στα λιμάνια  Κατάκολου και  Κυλλήνης,  και πολλά άλλα που επέφεραν   τον μαρασμό του εμπορίου αλλά και της ζωής στην περιοχή.. Και να επισημάνουμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια  η ΗΛΕΙΑ οδηγήθηκε στην τελευταία σειρά πανελλαδικά  σε επίπεδο ανάπτυξης.   Αυτός ο τόπος που κατά πολλούς ,είναι χάρισμα Θεού. Για να διατηρήσει όμως αυτό το χαρακτηρισμό του,  τα λόγια, οι υποσχέσεις και τα «υπερμεγέθη» θα πρέπει να τελειώσουν  οριστικά. Και εμείς, οι σιωπηλά επί πολλά χρόνια  αγωνιούντες, στο εξής να επιτελέσουμε το ιερό χρέος μας για την αγαπημένη μας πατρίδα, έντιμα και δυναμικά.
Προς τούτο, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε συμπατριώτη, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, να συνενώσει την προσωπική του δύναμη στον αγώνα που ξεκινάμε ισότιμα για το ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ. Κάθε ένας και όλοι μαζί, με σαφή προϋπόθεση  την απαρέγκλιτα εκτός κομμάτων ή άλλων σκοπιμοτήτων, συμμετοχή του.
Για πληροφορίες/συμμετοχή. κ. Ανδρέας Χρονόπουλος (τηλ. 6942.991465) ή την κ. Ελένη Δημητρακοπούλου (τηλ. 210.3628531)  E.mail επικοινωνίας. giatinileiamas@yahoo.gr


Η ΘΕΆ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

                               
                                                 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου