Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Τα σκουπίδια παράγουν πολιτισμό στις Λίμνες
Μουσική διαμαρτυρία από τη "Γιορτή των Αποδήμων" που αγκάλιασαν οι κάτοικοι

Η τέχνη, η μουσική, η ποίηση, άνθισαν ανάμεσα στους σωρούς από τα σκουπίδια που εναπόθεσαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στις «Λίμνες» δίπλα στον ποταμό Αλφειό. Η κατειλημμένη είσοδος της χωματερής μετατράπηκε σε χώρο συναυλίας και η εκπληκτική ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα με τους συνεργάτες της κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό…

Ο ακούραστος εργάτης του πολιτισμού και εμπνευστής της «Γιορτής των Αποδήμων» Γιάννης Τζουανόπουλος, ήταν εκεί για να απαγγείλει στίχους από γνωστά έργα ελλήνων δημιουργών που στη συνέχεια η Βασιλική Καρακώστα να συνόδευσε μελωδικά.


Μετά από μια περίοδο έντασης και εν αναμονή των αποφάσεων για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της περιοχής σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη λειτουργία της χωματερής, χθες ήταν μια μέρα γιορτής. Μια μέρα που αγκάλιασαν οι κάτοικοι μια εκδήλωση που ήταν όλοι παρόντες, χειροκροτώντας, τραγουδώντας, ακόμα και χορεύοντας, δείχνοντας πως ξέρουν να δίνουν τους αγώνες τους με πολλούς τρόπους.

Παρόντες πέραν των κατοίκων της περιοχής, στελέχη της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, του αριστερού χώρου, εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Δείτε περισσότερα στο ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου