Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ




-Είμαι πικραμένος για τον τόπο μας. Πρέπει να σωθεί. Θα είμαι μαζί σας-, ήταν η απάντησή σου στο κάλεσμά μας να συμμετέχεις στην κίνηση « ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ»
Και δεν ήλθες απλώς μαζί μας. Έγινες ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής αυτής της ομάδας, αναλαμβάνοντας δραστηριότητες που σου αφαιρούσαν ώρες βραδινού ύπνου λόγω των πολλαπλών σου υποχρεώσεων. Βρίσκαμε τα e-mails σου το πρωί… και το ‘κανες  με το πάθος ενός μεγάλου πατριώτη όπως απέδειξες ότι ήσουν, παράλληλα με τα τόσα άλλα στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου που δεν μας τα είχες αποκαλύψει λόγω της σεμνότητας και της απλότητας σου. Γιατί φαίνεται ότι έχεις καταγραφεί στη συνείδηση όχι μόνο των εκατοντάδων ή και χιλιάδων ασθενών σου που χωρίς «προαπαιτούμενα» έτρεχες και στο πεζοδρόμιο του Νοσοκομείου όταν χρειαζόταν για να προλάβεις να τους «τραβήξεις» από του χάρου τα δόντια, αλλά –πράγμα σπάνιο- και των συναδέλφων σου, σαν ένας εξόχως καταξιωμένος ερευνητής στις ειδικότητές σου, και ένας γιατρός ΑΝΘΡΩΠΟΣ που τιμούσε το χώρο της υγείας.
Και μόνο για το λόγο αυτό ο θάνατός σου είναι μεγάλη απώλεια για την κοινωνία, αλλά και για την Ηλεία που την τιμούσες ως ο διακεκριμένος Πυργιώτης γιατρός με το ανθρώπινο πρόσωπο.
Και σ΄ όλο αυτό το φορτίο που κουβαλούσες πρόσθετες με απίστευτη προθυμία στις μεταμεσονύκτιες ώρες σου, δουλειά της ομάδας ακόμα και γραφειοκρατική, προσφέροντας μας το επόμενο πρωί στους υπολογιστές την πρώτη ΚΑΛΗΜΕΡΑ μαζί με ότι είχες διεκπεραιώσει.
Αγαπητέ μας Αργύρη είχες όλα όσα χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο ΜΕΓΑΛΟ.
Παρ’ ότι η γνωριμία μας ήταν σύντομη ο χαμός σου μας πλήγωσε. Και θα μας λείψεις πολύ!
Για την καλή σου πάντα προαίρεση, το συγκαταβατικό σου χαμόγελο ακόμα και για τις άσχημες πληροφορίες, την υπευθυνότητα σου, την πληθωρική προσφορά σου στην ομάδα, την καλοσύνη, την ευγένειά σου.  
Σήμερα στο  κατευόδιό σου , το μόνο που μπορούμε, είναι να σου δώσουμε υπόσχεση τιμής ότι, όπως μαζί αποφασίσαμε, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται για ν’ αναστηθεί ο Νομός μας.
Τώρα και για έναν επιπλέον λόγο. Για να τιμήσουμε την ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ευγενή σύζυγό σου, στα παιδιά σου, σε όλους τους οικείους σου.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ στην ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ, εκλεκτέ μας συμπατριώτη.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!


                                                                                               Η ΚΙΝΗΣΗ
                                                                                      «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου