Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πύργος: Κατακραυγή για το "Ερυμάνθειο χαράτσι" στο νερό
  • 30/05/2013 - 18:52
vrisi

Κατηγορία

Κοινωνία

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Καταγγελίες που έκαναν πολίτες του δήμου Πύργου για το «χαράτσι του Ερυμάνθου» στους λογαριασμούς του Α' τριμήνου 2013 που ήδη έλαβαν, εξετάζει το ΙΝΚΑ Ηλείας.
Σε αυτούς υπάρχει ένα επί πλέον Τέλος ενσωματωμένο, που ονομάζεται ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ.

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας καλεί κάθε καταγγελλόμενο πολίτη να στείλει με μορφή φωτοτυπίας τον λογαριασμό ύδρευσης . «Ο Δήμος Πύργου με την Δημοτική Επιχείρησή του την ΔΕΥΑΠ, σε μια παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία, ζητά να εισπράξει από 48.000 δημότες του, μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, «Τέλος Ερυμάνθου» και μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ενημερώνει τους πολίτες που έχουν στην κατοχή τους λογαριασμούς ύδρευσης ότι θα πρέπει επώνυμα να αποσταλούν με την μορφή φωτοτυπίας στο Fax 2103633976 στο ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας (τηλ. Επικ. 11711) προκειμένου το Νομικό μας Τμήμα να μελετήσει και να αποφασίσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να σταματήσει άλλο ένα παράνομο και καταχρηστικό χαράτσι εναντίον «αθώων» Πολιτών.

Τέλος επισημαίνουμε το γεγονός ότι για να επιβάλεις ένα Τέλος και μάλιστα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ θα πρέπει να προσφέρεις αγαθό ή υπηρεσία προς τον χρήστη προκειμένου να απαιτείς από αυτόν την καταβολή χρηματικού ποσού. Ο Δήμος Πύργου και η ΔΕΥΑΠ δεν προσέφεραν ΚΑΜΙΑ υπηρεσία ή αγαθό, στην συγκεκριμένη περίπτωση γιά το νερό από τον Ερύμανθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου