Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013


ΠΕΡΙ ΦΩΤΙΟΥ - ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

(Πολιτικού) ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ...
Πολιτικό άρθρο του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Ευγενική φυσιογνωμία – λαλίστατη (με άριστη γνώση της ελληνικής) προσωπικότητα· σεμνή κοινωνική παρουσία – συμμετοχή· αδιάφθορος στην πολιτική του διαδρομή· ένας καθημερινός συμπατριώτης με πλεονάζουσα την συμπάθεια – εκτίμηση. Στην ουσία ένας πολιτικός που ξεχώριζε για το Ήθος, την Ευπρέπεια και την αντικειμενική «καθαρότητα» του Λόγου και της Πράξης. Αυτά πίστευα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη – Φανούρη Κουβέλη. Δεν θα τον κρίνω για το πρόσφατο «βελούδινο διαζύγιο του» με τους –μέχρι πρόσφατα– κυβερνητικούς «συζύγους»–εταίρους. Έτσι έκρινε και έτσι αποφάσισε. Άλλωστε ο καθένας φέρει ακέραια την ευθύνη για τα θετικά ή αρνητικά μελλούμενα στα του οίκου του.
Θα μου επιτρέψει όμως ο αγαπητός κ. Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας να τον «επιστρέψω» στο γεγονός του Ιουνίου 2012, όταν έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τριμελές κείμενο συνεργασίας με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και να του θυμίσω μια χαρακτηριστική έκφραση που λένε στο «χωριό» μου (τον Πύργο της Ηλείας): «ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ». Ως εκ τούτου, δύο τινά συνέβησαν στον κ. Φώτη – Φανούρη Κουβέλη:
Α) Ή δεν διάβασε το προς υπογραφή (κυβερνητική συμμαχία) κείμενο, ή
Β) η «ερωτική έλξη» για τους κυβερνητικούς θώκους ήταν τόσο δυνατή, που τα επώδυνα – σκληρά και ανθελληνικά μέτρα της διαβόητης Τρόικα ξεχάστηκαν ως δια μαγείας!..
Καλοπροαίρετα (και ίσως αφελώς) να αποδεχτώ την επαναλαμβανόμενη (μετά το διαζύγιο) ρήση του Φώτη – Φανούρη Κουβέλη: «Εισήλθαμε στην Κυβέρνηση για να δράσουμε (ως Αριστερά) καταλυτικά ώστε να σωθεί η Ελλάδα». Και με το σύνθημα – αξίωμα η Δημοκρατική Αριστερά παρέμεινε για δώδεκα (12) μήνες στην κυβέρνηση με «ιδεολογική αντιπαροχή», Υπουργεία και μπόλικες θέσεις στους Κρατικούς Φορείς. Και από τότε (Ιούνιος 2012) μέχρι σήμερα, κ. Φώτη – Φανούρη Κουβέλη η Ελλάδα μας από το να πηγαίνει στο καλύτερο, οδεύει με φανταστική ταχύτητα στον πλήρη Κοινωνικό ευτελισμό και διαμελισμό.
Και όλο αυτό το χρονικό διάστημα κ. Πρόεδρε, δεν είδατε; Δεν ακούσατε; Δεν σας είπαν; Δεν διαβάσατε; Δεν συνομιλήσατε με τους Τροϊκανούς; Δεν κάνατε «κρυφά» ραντεβού με τους συνέταιρους; Δεν είχατε δικούς σας ανθρώπους να σας πούν ότι «Η Ελλάδα πάει κατά διαόλου»; Μάλλον είσαστε ή δεν είσαστε ΕΚΕΙ;
Σαν απλός Έλληνας, με το δικαίωμα της (αντικειμενικά) ελεύθερης έκφρασης, θα μου επιτρέψετε να σας αποδώσω το περίβλημα του Ιερομόναχου της Πολιτικής, με απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα της μοναστικής πορείας. Εκεί, η γήινη διαδρομή είναι σαφής, καθαρή και απόλυτη. Είναι μονόδρομος και δεν έχει τα γνωστά (στην Πολιτική) «μια μπροστά και δύο πίσω».
Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου